Munkatársaink‎ > ‎

dr. Seres András

Szemész szakorvos, igazgató
Tel.: 30-230 9177                                 
Idegen nyelv: angol, (francia)

Szakterületek

Retinaleválás, makulalyuk, epiretinális membrán, cukorbetegek proliferatív retinopátiája: vitrektómia műtéttel gyógyíthatóak

A cukorbetegek rendszeres, legritkábban évenkénti szemészeti kontrollra szorulnak. A vizsgálat célja a cukorbetegség szemészeti szövődményeinek felderítése, gyógyítása.

Az idősebb kor gyakori szemészeti betegsége, a szürkehályog ma már igen jó eredménnyel gyógyítható, akár egynapos sebészet keretében is.

Az időskori makula degeneráció (AMD) a vakság vezető oka.  Az utóbbi években a kezelési lehetőségek hatalmasat fejlődtek, ma már a vakság megelőzésére és akár egyes esetekben a látás javítására is lehetőségünk van.

A zöldhályog a vakság egyik legfontosabb oka, alattomos betegség. A látáskárosodás és a vakság elkerüléséhez a beteg és kezelőorvosa hosszú távú együttműködése szükséges. Diagnosztikája és gondozása sokrétű szaktudást és speciális műszerparkot igényel.

A lézer kezelést szinte minden jelentősebb retina betegség esetén végzünk: cukorbetegek retinopátiájamakula degenerációvénás keringési zavarok, koraszülöttek retinopátiája, retinaleválás megelőzése és sebészete.