Irányelvek


Az orvostudomány nagyon gyorsan változik, az orvosok diagnosztikai és terápiás döntését szaktudásuk, a rendelkezésre álló idő és az elérhető műszerpark jelentősen befolyásolja.

Vezető szakmai társaságok és az egészségügyi hatóságok szakmai irányelvek közzétételével adnak segítséget az orvosoknak abban, hogy a konkrét betegség diagnosztikájában, kezelésében és a betegek gondozásában mi a pillanatnyi minimális elvárás és mi az optimális eljárás a betegek érdekében. Ezek a szakmai irányelvek tudományos bizonyítékokon alapulnak (Evidence Based Medicine, EBM).


Budapest Retina Associates célja az, hogy mind a diagnosztikai eljárásokban, mind a kezelési elvekben, mind pedig a kontrollok rendjében, a gondozásban maximálisan alkalmazza a korszerű európai, illetve amerikai irányelveket.

Munkatársaink mélyrehatóan ismerik az amerikai (American Academy of Ophthalmology), az európai és a hazai irányelveket. A hazai módszertani levelek, irányelvek kialakításában aktívan közreműködtek (dr Bausz Máriadr Seres András, dr Borbándy Ágnes, dr Czumbel Norbertdr Csákány Béla).

Comments