Jelenleg betegeket várunk az alábbi klinikai vizsgálatokba:

Időskori makula degeneráció nedves formája:

  • friss, ödémával járó, még nem heges állapotokban üvegtestbe adott anti-VEGF injekció hatásának és biztonságosságának tesztelése különböző kontroll gyakoriságok mellett. A készítmény ebben az indikációban már törzskönyvezett, jelentős tapasztalat van vele. (egy éves)


Időskori makula degeneráció nedves formája:

  • Egy jól kipróbált és hatásos készítmény (üvegtesbe adott injekció) kombinálása egy új, kísérleti szerrel, az eddigi kutatások a régebb óta ismert készítmény hatásánál kedvezőbb hatást remélnek a kombináció alkalmazása esetén. (2 éves)

  • Cukorbetegség ebben a vizsgálatban kizáró tényező!


Zöldhályog egyes eseteiben:

  • egy  ismert és méltán népszerű, évek óta kapható szemnyomáscsökkentő szemcsepp kétféle kiszerelése esetén az okozott szem irritáció mértékének összehasonlítása (2 év)


Cukorbetegek makula ödémája (retinopathia diabetica)

  • egy szájon át szedhető, tablettás kezelést hasonlítanak össze a jelenleg leghatásosabbnak ismert, de ára miatt kevésbé elterjedt kezeléssel (ez szem belsejébe adott injekcióval jár!). A vizsgálat 4 hónapos.


Hátsó uveitis (a szemgolyó hátsó szöveteinek gyulladásos betegsége)

  • olyan betegeket keresünk akiknél a betegség jelenleg nem aktív, de tartani kell attól, hogy fellángol. A kezelés lényege egy olyan gyógymód alkalmazása, melytől 3 éves tünetmentességet remélnek, egyetlen beavatkozással (3 éves)


Makula ödéma (mely nem cukorbetegség és nem vénás szemfenéki thrombózis következménye):

  • A betegek egy éven át anti-VEGF kezelést kaphatnak, más indikációban már jól kipróbált és nagyon hatásos kezelés formájában


Szubretinális érújdonképződés (CNV), mely nem időskori makula degeneráció és nem nagyfokú rövidlátás következménye

  • A betegek egy éven át anti-VEGF kezelést kaphatnak, más indokációban már jól kipróbált és nagyon hatásos kezelés formájában


A klinikai vizsgálatok össze kezelései és betegvizitjei (beleértve az alkalmasság elbírálását célzó "prescreen" vizitet) a betegek számára ingyenesek.


Comments